Bo med en roomie og spar penge

bo med roomie

Står du og skal flytte hjemmefra, og er pengepungen flad? Så overvej at flytte sammen med en eller flere venner og spar mange penge hver måned. Det kan også være, at du bor alene nu, men er endt i en økonomisk svær situation, hvor alle kroner skal vendes. Det kan være, at du er lidt skeptisk ved tanken om en roomie, og derfor har vi samlet 5 gode fordele til dig, som måske kan få dig overtalt til at bo med en roomie.

#1 Boligsøgningen bliver nemmere og hurtigere

Har du taget beslutningen om at du gerne vil bo med en roomie, så er det med at komme ud af starthullerne, og finde ham, hende eller dem, som du gerne vil bo med. Kender du en, som også søger bolig så kontakt ham eller hende. Det er altid nemmere at finde en bolig, hvis man er to, end hvis man er en person. Der er nemlig mange flere lejligheder, som er til at betale for to personer, som er meget dyre for en person. Hvis du ikke kender en, som også mangler roomie og bolig, kan du med fordel kigge rundt på forskellige Facebook-grupper. Der er flere hundrede grupper, hvor man kan finde lejligheder, roomies og lejere til en bolig. Du kan også kigge på sider som Boligportalen.dk, Boligsurf.dk og lignende sider, og finde roomies, lejligheder eller lejere. Mulighederne er mange.

#2 Der er to til at betale huslejen

Har du allerede fundet en at bo med, kan du glæde dig over, at det fra nu af bliver langt billigere at betale husleje. Det er ikke kun huslejen, du kan dividere i to, det er også mange andre udgifter. Du kan også spare mange penge på alle de der kedelige ting, som man skal have. Ting som toiletpapir, rengøringsmidler og støvsugerposer kan I dele udgifterne til. Bare fordi I bor sammen, behøver I ikke have et fælles madbudget, men det kan være det fungerer for jer – og så er der rigtig mange penge at spare. For det er altid billigere, at lave mad til to end kun til enI kan også aftale, at I køber de mest stanardiserede husholdningsvarer ind sammen. Så I deles om krydderier, mel, smør og mælk. Prøv lidt af hvert af og se på, hvad der virker bedst for jer.

bo med roomies

#3 Det er hyggeligere

Det er meget mere hyggeligt at bo to sammen og have en at dele hverdagen med end at bo alene. Ofte handler det som de små ting i hverdagen – en at sige hej til, når du kommer hjem, en der spørger om du har haft en god dag over aftensmaden. Det er måske nogle små ting, som du ikke tænker på, men det betyder meget i hverdagen, at en spørger ind til dig og hvordan du har det.

#4 I kan skiftes til de kedelige ting

Gaaaab… Det kan være kedeligt at gøre rent, rydde og vaske op, vaske tøj, gå ud med skraldet og købe toiletpapir. Men når I er to eller flere kan I skiftes til at lave alle de der kedelige og sure pligter, som man ikke kan komme udenom i hverdagen. I kan eksempelvis lave et rengøringsskema, hvor I skiftes til at gøre rent på aftale områder.

#5 Din roomie bliver (måske) din ven

Bare fordi I bor sammen, er det ikke en selvfølge at I skal være hinandens bedste venner. Nogle roomies holder deres forhold til kun at være roomies og bor sammen uden at være sammen som venner. Men nogle gange sker det, at din roomie bliver din gode ven. Det kan være utroligt hyggeligt at dele din hverdag med en rigtig god ven. Det er jo altid sjovere og hyggeligere at bruge en søndag sammen med en i stedet for alene.

Vi håber at disse 5 fordele har givet dig mere mod på at bo sammen med en roomie!

 

En tanke om “Bo med en roomie og spar penge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *