Hvordan laver man den perfekte madplan?

Kommer du nogen gange til at bruge alle dine penge før måneden er omme? Køber du ind hver dag eller spiser du mange af dine måltider ude? Måske har du hørt det før, men et af de bedste tips til at spare penge i hverdagen, er ved at lave en madplan. Læs om alle fordelene ved madplaner og om hvordan du kommer i gang med at lave dem.

Undgå at tage munden for fuld

Folk siger ofte, at de er alt for impulsive til at have en madplan for ugen, som de skal følge til punkt og prikke. Men for at komme i gang med en madplan handler det om ikke at tage munden for fuld. Start derfor med at lave en lille plan for de næste tre dage og følg planen. Du vil opleve, at det faktisk er rigtig dejligt at have struktur på maden og skønt ikke at skulle købe ind hver dag.

Vær realistisk

Efter du har forsøgt dig med en madplan for få dage, kan du gå videre og lave en madplan for flere dage af gangen. Men husk at det handler om at være realistisk. Derfor er det altid en god idé at tjekke din kalender. Skal du eksempelvis til et arrangement en dag, så har du måske ikke tid eller lyst til at lave et måltid, hvor du skal bruge lang tid på at skære og snitte og stege og koge. På en travl dag kan du eksempelvis spise rester fra dagen forinden eller lave en hurtig og nem ret. Det kan også være en god ide at lave en madplan til alle hverdage og holde weekenden fri til selv at bestemme, hvad I skal have på dagen.

Kom godt i gang

Brug eksempelvis din søndag på at lave en madplan og køb stort ind. Se hvad du har af varer i dit køleskab, fryser og i dine skabe. Hvis du har god tid, kan du også kigge på, hvad der er på tilbud i dit lokale supermarked og lave madplanen efter det.
Hvis du er helt tom for ideer til hvilke retter, din madplan skal bestå af, kan du tjekke nogle af de mange madblogs ud på nettet. Der er masser af inspiration at hente.

Bedre for miljøet og pengepungen

Det er rart for din pengepung at have en madplan, fordi du undgå mange ture til supermarkeder hver uge. Det er ikke kun godt for pengepungen – det er også godt for miljøet. Du undgår nemlig en masse madspild. Du sparer også tid ved at benytte dig af en madplan. Både tiden du bruger på at spankulere rundt i supermarkedet, og den tid du bruger i løbet af dagen på at overveje, hvad du skal spise.

Sundere for dig

Hvis du har en travl hverdag, og først sent om eftermiddagen skal hen til supermarked, finde ud af hvad du skal have, og dernæst hjem at lave maden, så ender du måske ofte med at købe noget take-away på vejen i stedet for at tilberede maden selv. Det er sjældent det sundeste valg, man tager når der skal handles take-away mad, og gør du det flere gange om ugen, kan det sikkert ses på maven. Ved at planlægge hvad du skal have at spise, kan du holde øje med, om du på ugebasis får nok grøntsager, kød og fisk. Derudover undgår du mange små indkøb i løbet af ugen og undgå alle fristelserne ved kassebåndet i form af chips, slik og chokolade.

Sæt i gang!

Nu er det bare at komme i gang med din madplan. Det vil helt sikkert blive en øjenåbner for dig, og du vil finde ud af hvor mange penge, du faktisk kan spare ved at planlægge dine måltider.

Held og lykke med din madplan!

2 tanker om “Hvordan laver man den perfekte madplan?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *