Hvorfor lave en budgetkonto?

Lever du fra lønseddel til lønseddel og oplever du tit, at du ikke ved hvor dine penge ryger hen? Så kan det være en god idé at få et budget, så du kan få bedre overblik og kan planlægge din økonomi bedst muligt. Her får du x grunde til at du skal have et budget.

Du har penge til hele måneden

Har du ikke et budget har du måske nogle af de mest almindelige økonomiske problemer, som det kan føre med sig. En af de mest almindelige problemer, du kan få er, at du kommer til at bruge alle de penge, som du får udbetalt – om det så er din løn, S.U, kontanthjælp eller noget helt fjerde. Det kommer du nemt til, hvis du ingen planlægning har over dine penge. Måske betyder det, at du nemt kommer i minus sidst på måneden, fordi du har glemt at du har nogle ekstra udgifter lige netop i den måned. Der er eksempelvis flere regninger, der kun skal betales én gang i kvartalet og andre kun en gang om året. Det kan hurtigt gå ud over hele din løn, hvis du ikke lægger lidt til side hver måned.

Råd til uforudsete regninger

Har du knækket en tand? Eller har uheldet været ude med noget andet? En virkelig god grund til at have et budget er, at du på den måde får lavet en opsparing, som du kan bruge på uforudsete udgifter, når det hele brænder på. På den måde undgår du at skulle låne af banken, hvis uheldet er ude og du mangler penge.

Slip af med kronisk overforbrug

Du undgår at have kronisk overforbrug og overtræk på din konto. Det kan føles fristende at tage ud og spise lidt ekstra, når kontoen er blevet fyldt op med knaster, og du føler at du har masser af penge. Men tallet på kontoen kan nemt snyde, hvis du ikke har en budgetkonto. Mange oplever også, at de ikke har nogen realistisk billede af, hvor mange penge de faktisk bruger på selvforkælelse som oplevelser, at spise på caféer eller restauranter eller shopping. Hvis at lave og overholde et budget, kan du hurtigt få et overforbrug under kontrol.

Få råd til de ting, som du virkelig ønsker dig

Hvis du konsekvent bruger alle de penge, som kommer ind på din konto hver måned, så får du aldrig råd til de ting, som du virkelig ønsker dig. Om det så er en lækker ferie, opsparing til lejlighed eller hus eller pension. Du bliver nødt til at lægge nogle penge til side hver måned. Det handler især om at mindske dine lystbetonede ønsker. Det handler om at undgå alle de dumme økonomiske fælder, som du nemt kan falde ned i, hvis du elsker at shoppe tøj eller elsker din faste to-go kaffe på vej på job.

Få mulighed for at lave et nemt og overskueligt budget her på siden, så er du hurtigt i gang med at forbedre din økonomi.

2 tanker om “Hvorfor lave en budgetkonto?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *